انقلابی تراز (باورها و رفتارهای مؤمن انقلابی در گفتمان امام خمینی و امام خامنهای)
پدیدآور: سعید صلحمیرزایی
ناشر: زاد اندیشه
تعداد صفحات: 400
چنانچه عنوان کتاب نشان میدهد، این اثر درباره ویژگیهای یک انقلابی تراز از منظر امامین انقلاب است. در یک دستهبندی کلان، این ویژگیها به دو دسته باورها و رفتارها تقسیم شده و در ذیل هر یک از کلاندستهها، زیرموضوعاتی بیان شده که در مجموع ویژگیهای یک شخص مؤمن انقلابی در عرصههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی را در ساحتهای مختلف فکری و عملی نشان میدهد. برخی از عناوین تأمّلبرانگیز کتاب عبارتند از:
شناخت تفاوتهای اسلام ناب از اسلام آمریکایی؛ ما مأمور به وظیفهایم نه حصول نتیجه؛ تسلّط به تاریخ صدر اسلام و تاریخ معاصر؛ باور به اصل «ملاک حال فعلی افراد است»؛ تکیه بر پروردگار و نترسیدن از غیر او و تنها برای رضای او تلاش کردن؛ سادهزیستی و پرهیز از تجمّل؛ مقابله با شایعات و خود داری از ترویج آن؛ آرمانگرایی در کنار واقعبینی؛ حفظ وحدت و پرهیز از تفرقه؛ حفظ عفاف و حجاب در جامعه؛ وجدان کاری و انجام دقیق وظایف؛ تحکیم روابط خانوادگی و توجّه به فرزندآوری؛ قدمگذاشتن در مسیر خودکفایی؛ مبارزه جدی با فقر و فساد و تبعیض و... .
زمستان بیشازده
پدیدآور: فاطمه نفری
ناشر: سوره مهر
تعداد صفحات:196
«زمستان بیشازده» رمانی است جذاب که برای گروه سنی نوجوان نوشته شده است. نویسنده داستانِ نوجوانی به نام رضا را روایت میکند که در جریان انقلاب اسلامی دچار تحول و انقلابی درونی میشود.
رضا که بنا به درخواست مهندس، یکی دیگر از شخصیتهای داستان، قرار است یک میکروفیلم را به دست شخصی خاص برساند، از ترس نیروهای ساواک دچار تردید شده و تصمیم میگیرد آن را سر به نیست کند، اما سرانجام تصمیمش تغییر یافته و تلاش میکند هر طور شده آن امانتی را به دست صاحبش برساند.
زمستان بیشازده ضمن ارجاعات تاریخیِ غیرمستقیمِ خود، حال و هوایی جذاب و پرهیجان دارد. خواننده نوجوان این کتاب همپای رضا در تب و تابِ آن روزها و در دوراهی رفتن و ماندن، تجربهی تازهای از تاریخ انقلاب و داستانهای تاریخی را خواهد داشت.
وقتی به بالای قله برسی
شاید همه دنیا تو را نبینند
ولی تو همه دنیا را می بینی
گاهی زندگی یعنی سختکوشی
برای رویایی که کسی جز شما
قادر به دیدنش نیست.
مجموعه روزهای انقلاب
پدیدآور: جمعی از نویسندگان
ناشر: سوره مهر
مجموعه 24 جلدی
تاریخ ایران از گذشتههای دور تا امروز فراز و نشیبهای بسیاری را از سر گذرانده؛ بهخصوص دوران معاصر آن که عصر تغییر و تحولات بنیادین نیز است. اتفاقات بزرگ و قابل توجهی همچون پایان سلسله قاجاریه، آغاز سلطنت پهلوی، مشروطیت، ملی شدن صنعت نفت، کودتای 28 مرداد و سرانجام انقلاب بزرگ اسلامی.
مجموعهی «روزهای انقلاب» نمونهای مثال زدنی و موفق از کتابهای تاریخ معاصر است که به قلم جمعی از برترین نویسندگان کودک و نوجوان همچون محمدرضا شرفی خبوشان، حسین نیری، داوود امیریان، معصومه سپهری، کاوه بهمن، جواد افهمی و... نوشته شده است. یکی از نکات جالب توجه در خصوص نگارش این مجموعه، نظارت دو کارگروه تخصصی داستان و تاریخ بر محتوای کتابها است که باعث موفقیت چشمگیر آن از نظر کیفی شده است. بام تا بهشت، اولین مشت، آخرین مرخصی، جمعه سیاه، در کوی نیکنامی، زمستان و چلهها، فرار شاهانه، کلکسیون پهلوی، وقتی از خواب بیدار شدم و یک گلوله برخی از عناوین این مجموعه است که به موضوعاتی نظیر «کودتای 28 مرداد 1332»، «16 آذر سال 1332»، «اعلام انقلاب سفید»، «فاجعه هجوم به مدرسه فیضیه»، «دستگیری امام خمینی و قیام 15 خرداد سال 1342»، «تبعید امام به ترکیه و نجف»، «فاجعه سینما رکس آبادان»، «هجرت امام از نجف به پاریس»، «بازگشت امام خمینی به ایران»، «بیعت نیروی هوایی با امام خمینی»، «فرار شاه»، «روز پیروزی انقلاب اسلامی» و... میپردازد.
وقتی بابا هست
پدیدآور: سوش
مترجم: آزاده کامیار
ناشر: پرتقال
تعداد صفحات: 36
هیچ موهبتی برای کودک بالاتر از این نیست که رابطهای گرم و صمیمی با والدین خود داشته باشد. «وقتی بابا هست» داستان ساده و زیبای یک تعامل دوستانه و عاشقانهی پدر و دختری است؛ کتابی دربارهی جایگاه مهم نقش پدر در زندگی کودک؛ اینکه کودک پدر را چگونه میبیند و چه جایگاهی برای او قائل است. این کتاب همچنین میتواند الهامبخش پدرانی باشد که دوست دارند روابط با فرزندشان صمیمانه و عمیق باشد. به خصوص اگر به هر دلیلی (نظیر طلاق یا فوت) مادر در کانون خانواده حضور نداشته باشد.
رنگها و تصاویری که تصویرگر کتاب برگزیده، متناسب با فضای داستان و بسیار زیبا و جذاب است. خواندن این کتاب دوستداشتنی برای کودک بسیار لذّتبخش و تعمیقدهندهی رابطهی پدر- فرزندی است، که البته میتواند برای بسیاری از پدران الهامبخش و آموزنده نیز باشد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
وقتی بابا هست از پس هر کاری بر میایم؛
بابا میداند چهجوری مرا بخنداند؛
نمیترسد دیگران بگویند خودش یکپا بچه است.
هر چهقدر سرش شلوغ باشد باز همیشهی همیشه برای من وقت دارد؛
دوتایی عاشق این هستیم که با هم کارهای تازه بکنیم ... (ص 2 تا 9)
کتابخوان ماه
طرح معرفی کتابهای فاخر در موضوعات متنوع در راستای
ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی
مأموریت در تهران: خاطرات ژنرال هایزر
پدیدآورنده: هایزر رابرت
مترجم: علیاکبر عبدالرشیدی
ناشر: اطلاعات
تعداد صفحات: 319
رابرت ارنست هایزر (14 ژوئن 1924 – 22 سپتامبر 1997) ژنرال 4 ستاره نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا بود. او در جنگهای جهانی دوم، کُره و ویتنام شرکت داشت. فرستاده نظامی کارتر 14 دی 57 وارد ایران شده و بامداد 14 بهمن کشور را ترک میکند. هایزر فقط یک بار در ظهر پنجشنبه 21 دی به همراه ویلیام سولیوان با شاه دیدار کرد تا پیام کارتر را ابلاغ کند، پیامی مبنی بر درخواست خروج بدون معطلی شاه از ایران. انقلابیون هایزر را کودتاچی ناموفق میدانند. چهار روز پیش از رفتن شاه (22 دی) هایزر به واشینگتن خبر میدهد که سپهبد امیرحسین ربیعی(فرمانده نیروی هوایی) و ارتشبد حسن طوفانیان میگویند که ارتش باید به محض رفتن شاه دست به کودتا بزند.
هایزر، هدف اصلی از نوشتن کتاب خاطرات خود را جواب دادن به کسانی که در مورد او قضاوت میکردند، عنوان میکند.
این کتاب دارای سه فصل اصلی است. فصل اول با عنوان «آخرین روزهای شاه» به حوادث روزهای 14تا 26 دی یعنی روز فرار محمدرضا پهلوی از کشور پرداخته، فصل دوم با عنوان «در انتظار امام خمینی» به رخدادهای 27 دی تا 11بهمن اختصاص یافته و فصل سوم نیز با عنوان «بازگشت آیتالله» خاطرات هایزر از روزهای 12تا 22 بهمن را شامل میشود.
کتاب با سخن آخر که در واقع تحلیل و نتیجهگیری هایزر از حوادث و مأموریت خویش است خاتمه مییابد.
خاطرات هایزر با متنی روان و ساده مخاطب را به ادامه خواندن ترغیب مینماید و از آن جایی که جزئیات قابل توجهی از جلسات خود با سران ارتش رژیم پهلوی و تصمیمات و اقدامات آنها را روایت میکند بسیار جذاب است. همچنین از محاسن آن میتوان به دقت و گزارش هر روزهی نویسنده از وقایع و حوادث، اشاره کرد.
نظرات و برنامههای هایزر و سولیوان(سفیر آمریکا در ایران) با هم تفاوت داشت. هایزر ابتدا بحث کودتا را با سران ارتش ایران به بحث می گذارد اما خیلی زود متوجه میشود که آنها وابستگی شدیدی به شاه دارند، بنابراین همه نیروی خود را صرف متحدکردن آنها پشت سر بختیار میکند، چون سران ارتش از ترس اعدام سعی دارند با شاه، از ایران فرار کنند.
اما هایزر آنها را متحد نگاه میدارد. از طرفی سولیوان سفیر خروج شاه از ایران است. آمریکاییها معتقدند که باید ائتلافی از آیتالله خمینی و بختیار به وجودآورند، اما هایزر کاری از پیش نمیبرد و انقلاب به پیروزی میرسد.
همراه بانوی کبریا (زندگینامه داستانی فضّه)
پدیدآور: افسانه موسوی گرمارودی
ناشر: مدرسه
تعداد صفحات: 84
مجموعه ریحانه انتشارات مدرسه میکوشد نگاهی نو به زندگی زنان نامدار اسلام داشته باشد و نوجوانان را با این اسوههای جهان اسلام آشنا کند. کتاب «همراه بانوی کبریا» از این مجموعه روایتی است داستانی از زندگینامه فضّه، خدمتگزار حضرت فاطمه سلاماللهعلیها. فضّه نوبیه دختر پادشاه هند بود که در یکی از جنگها اسیر و به آفریقا برده شد. او از طرف نجاشی پادشاه حبشه خریداری شد و نامش را میمونه گذاشتند؛ بعد از چند سال نجاشی او را به عنوان کنیز برای پیامبر اسلام صلواتاللهوالسلامعلیه فرستاد. پیامبر او را با دستور خدا به دخترش حضرت زهرا سلاماللهعلیها بخشید و نامش را فضّه گذاشت… او موفق به حفظ قرآن شد و سالها پس از حضرت فاطمه بهجز آیات قرآن حرف دیگری بر زبانش جاری نشد و با مردم نیز به وسیله آیات قرآن سخن گفت.
داستانهای زیادی درباره فضّه روایت شده است اما قصههای درهم تنیده از زندگی فضّه و حضرت فاطمه زهرا در این کتاب تجربهای متفاوت و لذتبخش را به خواننده هدیه میکند. روایت داستانی، لحن و زبان ساده نویسنده از ویژگیهای برجسته این کتاب بهشمار میرود.
.: Weblog Themes By Pichak :.