روز عرفه چه روزی است؟
روز عرفه یک روز قبل از روز عید قربان می باشد و آغاز مناسک حج می باشد، در این روز حجاج از شهر مکه به صحرای عرفات آمده و در آنجا به راز و نیاز و دعا پرداخته و پس از نماز ظهر و عصر به مکه باز میگردند. در روایات متعدد آمده است که روز عرفه روزی برای استجابت دعا و بخشش گناهان می باشد .
در مفاتیحالجنان درباره روز عرفه آمده است:
از شبهای پربرکت و شب مناجات با خدا برآورنده حاجات است و توبه در آن شب پذیرفته و دعا در آن مستجاب است و کسیکه آن شب را به عبادت به سر آورد، اجر صد و هفتاد سال عبادت را دارد، و برای آن شب چند عمل است.
دعاهای مختلفی برای این شب ذکر شده و از جمله شبهایی است که احیاء (زنده داشتن آن به دعا و راز و نیاز) بسیار توصیه شدهاست. از اعمال مهم آن زیارت امام سوم شیعیان است.
دعای عرفه
دعای عرفه دعایی نسبتاً طولانی و از اعمال مهم شیعیان در روز عرفه است که پس از نماز ظهر و عصر تا غروب خوانده میشود.
دعای عرفه منسوب به حسین بن علی، پیشوای شیعیان، با حجمی حدود 3200 کلمه که با اختلافاتی جزئی در کتب مختلف نقل شده، و مضمونش اعتراف به جایگاه خدا و اقرار به جایگاه انسان در هستی، و نیز حمد و سپاس برای نعمتهای فراوان خداوند بر انسان، یادآوری مشکلات و تب و تابهایی که شخص در عمر خویش از بدو آفرینش تاکنون پشت سر نهاده، و کوشش برای جلب رحمت الهی، و طلب آرامش و عافیت از وی، همچون مهمترین خواسته انسان است.
این دعا حاوی اصلی ذکر شده در همه تحریرها، و ذیلی مذکور در برخی تحریرهای دعا در حدود 800 کلمه است.
گفته شده که حسین بن علی این دعا را در روز عرفه و در صحرای عرفات و در کنار همراهانش در بیرون خیمهها خواندهاست. بر پایه آنچه در اول برخی نسخهای دعا ذکر شده، این دعا توسط بشر و بشیر فرزندان «غالب اسدی» نقل شدهاست.
در ایران دعای عرفه با حضور میلیونها نفر در مناطق مختلفی از مساجد، دانشگاهها، امامزادگان و همچنین مناطق عملیاتی جنگ ایران و عراق و همچنین سفارت خانههای ایران در خارج از کشور برگزار میگردد.
.: Weblog Themes By Pichak :.