کتاب ابوباران نوشته زهرا سادات ثابتی است که انتشارات خط مقدم آن را در 335 صفحه منتشر کرده است.
این کتاب، خاطرات شهید مصطفی نجیب، دفتردارِ شهید علیرضا توسلی معروف به «ابوحامد» فرمانده و بنیانگذار تیپ فاطمیون را روایت میکند که با پیوستن به فاطمیون برای دفاع از حرم به سوریه میرود و در مبارزات سخت و طاقتفرسا حضوری فعال دارد.
در بخش ابتدایی این کتاب میخوانیم: «من در ایران به دنیا آمدم؛ اسفند 1362؛ اما یک ایرانی محسوب نمیشدم. پدر و مادرم بیش از چهل سال پیشتر، از افغانستان به ایران مهاجرت کرده بودند؛ اما آنها هم ایرانی شناخته نمیشدند...»
نویسنده این کتاب در پاسخ به این پرسش که به عنوان نویسنده و راقم این خاطرات کدام بخش از کتاب شما را بیشتر با خودش درگیر کرد، چنین پاسخ گفته:
جایی از کتاب هست که آقای نجیب به شرح واقعه در عملیات تل قرین میپردازد که این بخش از کتاب بیشترین تأثیر را بر من گذاشته است. ابوحامد به عنوان فرمانده لشکر فاطمیون در این عملیات به شهادت میرسد. شاید علت اصلی این تأثیر گذاری که همراه با تلخی و شیرینی است، به این دلیل باشد که تا پیش از شهادت ابو حامد آقای نجیب، مسئول دفتر این شهید بزرگوار بوده است.
قسمتی از نکات دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی علیرضا مختارپور درباره این کتاب:
بعضی از عزیزان فاطمیون از افغانستان و برخی از همان عزیزان داوطلبانه از ایران یا کشورهای دیگر برای دفاع از حرم به سوریه عزیمت کردند و این در حالی است که همچنان و علیرغم تأکیدات رهبر معظّم انقلاب اسلامی، بسیاری از عزیزان افغانستانی در ایران همچنان با مشکلات عدیده اعمّ از اجازه کار، اقامت، تحصیل فرزندان و... مواجهند امّا مطالعه این کتاب و شرح مجاهدتهای دیگر مدافعان و شهدای حرم از فاطمیون نشان میدهد که این فرزندان غیور اسلام هرگز مشکلات موجود و نیز تنگناهای اقتصادی و معیشتی را بهانهای برای ترک وظیفهی ایمانی خود قرار ندادند و علیرغم مظلومیتها و محدودیتهای متعدد، حماسههایی را در دفاع از دیانت و انسانیت و آزادگی خلق کردند که هنوز برای نسل حاضر و مردم جهان شناخته شده نیست، و تنها با گذشت سالها و فاصله گرفتن از کوران حوادث و البته با انتشار کتابهایی نظیر ابوباران و تولید محصولات فرهنگی هنری متعدد و مستند، اندکاندک پرده از این صحنه باشکوه غیرت و مردانگی و مروّت کنار میرود و همه انسانهای سلیم و آزاده را به تحسین وامیدارد.
برای نمونه بنگرید به آنچه در این کتاب درباره شهید ابوحامد یکی از فرماندهان فاطمیون آمده است. ابوحامد مجاهدی مهربان امّا قاطع و دلسوز و حاضر در صحنههای نبرد است که بارها این اشعار سوزناک امّا حماسی جناب محمدکاظم کاظمی شاعر ارزشمند افغانستانی را که در زمان دیگری و برای موضوع دیگری سروده شده در جمع فاطمیون میخوانده:
غروب در نفس گرم جاده خواهم رفت
پیاده آمده بودم، پیاده خواهم رفت
منم تمام افق را به رنج گردیده
منم که هر که مرا دیده، در گذر دیده
چگونه باز نگردم، که سنگرم آنجاست
چگونه؟ آه، مزار برادرم آنجاست
چگونه بازنگردم که مسجد و محراب
و تیغ، منتظر بوسه بر سرم آنجاست
و سرانجام ابوحامد در دفاع از حرم به شهادت میرسد.
در کتاب ابوباران حجم انبوهی از فعالیتها و مجاهدتها و دشواریهای مدافعان حرم به اختصار در کنار هم چیده شده، و در هر چند صفحه خبر از شهادت یک یا چندتن از مدافعان حرم آمده، چهرههای تابناکی که در آسمان جهان معاصر و تاریخ اسلام میدرخشند و تا ابد درخشان خواهند ماند...
خواندن این کتاب ارزشمند را به همه اهل مطالعه بهخصوص نسل جوان کشور توصیه میکنم.
.: Weblog Themes By Pichak :.