چه نوع کتاب هایی برای کودکان بزرگ تر مناسب است؟
اجازه دهید کودکتان در این رابطه قضاوت کند. کودکان از اینکه آنها را بیرون می برید بسیار خوشحال می شوند. کتاب هایی با تصاویر رنگی و عبارت های گیرا نمونه های مورد پسند آنها هستند. برخی از کودکان از کتاب هایی با عکس های زیاد و برخی دیگر کتاب هایی با سرگرمی های داخلی را دوست دارند و انتخاب می کنند. شاید کودک شما کتاب های شعرهای کودکانه را دوست داشته باشد. به خاطر سپردن اینگونه شعرها بسیار آسان است و شما می توانید در طول روز آنها را با صدای بلند برای فرزندتان بخوانید.
پس از کشف کتاب مورد علاقه کودک خود، سعی کنید نوع دیگری را نیز برای او بخرید. کودکان از کتاب های مختلف با مضامین متفاوت کاملا استقبال می کنند.
کتاب های کاغذی معمولی به سادگی زیر دست و پای کودک پاره می شوند. بنابراین سعی کنید کتاب های مقوایی با صفحه های ضخیم برای او خریداری کنید.
شعاع مهربانیت را
روز به روز زیادتر کن
آنقدر که روزی بتوانی
همه را در آن جای دهی
آن وقت تا خدا فاصله ای نیست...
هیچ گاه برای خواندن کتاب زود نیست. حتی باید بدانید، جنین ها هم در داخل رحم، صدای مادر را تشخیص می دهند – پس چرا کتاب خوانی را از همان دوران بارداری آغاز نکنید؟
بر اساس تحقیقات موسسه آمریکایی پزشکی کودک، به محض تولد نوزاد، حتما کتاب خواندن برای او را آغاز کنید. او متوجه کلمات و معانی آنها نمی شود اما صدای شما را می شنود و اصوات گوناگون را تشخیص می دهد. این کار باعث پرورش مهارت شنیداری کودک می شود.
در ضمن، مهم نیست فرزند شما چند سال دارد، کتاب خواندن برای کودک بهترین فرصت برای در آغوش گرفتن و ایجاد رشته های الفت و مهربانی است. اگر از همان ابتدا کودک خود را به مطالعه کتاب عادت دهید، کتاب به جزوی جدانشدنی از زندگی او تبدیل خواهد شد و از آن لذت خواهد برد.
کتابخانه شهید توکلی دوشنبه هر هفته ساعت 10 صبح پذیرای کودکان جهت قصه گویی است.
کتاب لالالالا عروسک جان سروده اسداله شعبانی است که انتشارات کتاب های پروانه آن را در 24 صفحه منتشر کرده است.
نوای آشنای لالایی، تقریباً نخستین صدای دوستداشتنی و خاطرهانگیری است که همه ما آن را در گنجینه خاطرات کودکی ضبط و ثبت کردهایم. شاید اگر بتوانیم صدای لالایی مادرها یا بزرگترهایی که برای ما لالایی میخواندند را در ذهنمان مرور کنیم با بسیاری از باورها، آرزوها و آمال ایشان آشنا شویم.
لالایی علاوه بر ارزش نوستالژیکی که برای اکثر انسانها دارد، تاریخ ارزشمند ادبیات شفاهی هر قوم را در خود دارد و به بسیاری از وقایع تاریخی، مسائل اجتماعی، حسرتها و امیدها، شرایط اقلیمی و اعتقادات بومیـ مذهبی ملّتهای گوناگون رهنمون میشود.
دنیای روزآمد تکنولوژیها، امروز، این ارمغان ارزشمند ادبیات شفاهی و فلکلور را تهدید کرده است و بسیاری مادران از فرط خستگی و مشغله کار دیگر برای کودکانشان لالایی نمیخوانند و بسیاری از مادر بزرگها فرصت دیدار با نوههای عزیزشان را کمتر به دست میآورند.
حفظ این ثروت ادبی و سنّت قومی؛ حتّی با به کار گیری انواع «روشهای بازتولید فرهنگی» ارزش بسیار زیادی دارد و شاعر نامآشنای ادبیات کودک و نوجوان «اسدالله شعبانی» تلاش دارد در مجموعه اشعار لالاییاش با عنوان «لالا لالا عروسک جان»، چند لالایی موزون و زیبا و در عین حال، متناسب با سلایق و نیازهای مادر و کودک امروزی را به مخاطبان ارائه دهد.
تازه ترین کتاب ها در بخش بزرگسالان
1.شیوه های نوین خلاقیت افزایی
2. 50 کار خطرناکی که باید اجازه داد بچه ها انجام دهند
3.در همین چند قدمی (خاطرات معلولان)
4. با فرزندان نوجوانتان در ارتباط باشید
5. سلامت روانی طلاق (طلاق کم دردسر)
6. جرات ورزی (روان شناسی)
بیست و هشتمین نشست کتابخوان روز سه شنبه 97/07/10 در محل کتابخانه برگزار شد.
در این نشست 3 عنوان کتاب به شرح ذیل معرفی شد:
1."پرواز تا بی نهایت:یادنامه امیر شهید سرلشکر خلبان عباس بابائی " نوشته علی اکبر / ارائه توسط علی شمس
2." انگشتر: زندگینامه شهید علی مقیمی "نوشته هاجر صفائیه / ارائه توسط امیرحسین حسینی
3."داستان بهنام"نوشته داوود امیریان/ ارائه توسط حسین پرچم
کتاب موریس و کتاب های پرنده نوشته ویلیام جویس است که انتشارات پرتقال آن را در 52 صفحه منتشر کرده است.
همه ما میدانیم که کتابها دوستان بسیار مهربان ما هستند، آنقدر مهربان که هرگز دوستانشان را تنها نمیگذارند و بدون کمترین منّت و توقعّی هر وقت به سراغشان برویم با ما همراه میشوند.
حتّی گاهی با کمک داستانها و ماجراهای پرشور آنها در حالی که در خانه خود نشستهایم بدون نیاز به هیچ وسیلهای تا جاهای دور سفر میکنیم و از رؤیاهای شیرین و دوستداشتنی لذّت میبریم؛ این صفات عمومی همه کتابهاست؛ اما هر کدام از ما کتاب ویژه خودمان را داریم و بهنوعی میتوان گفت: که هریک از ما خود یک کتاب هستیم با یک دنیا ماجرا، ماجرایی که با آغاز زندگی ما شروع میشود و پس از پایان زندگی مادّیمان، بیکموکاست یا تغییر، درست همانطور که آن را نوشتهایم در کنار ما میماند و شیرینی یا تلخی انتهای داستانش، وابسته به اعمال و رفتار هر یک از ماست و تنها خودمان هستیم که میتوانیم سرنوشت ابدی کتابمان را رقم بزنیم.
«موریس لسمور» هم کتاب خودش را دارد؛ موریس عاشق کتابها بود و ذهنش بر اثر کلمههای زیاد و جورواجوری که در کتابها میخواند به یک دنیای شگفتانگیز مبدّل شده بود. او عادت داشت هر روز ورقی از کتاب زندگیاش را بنویسد تا اینکه یک روز، شهر طوفانی شد و همهچیز به هم ریخت بهگونهای که حتّی کلمات کتاب زندگی موریس هم داشتند پراکنده میشدند؛ اما کتابها به داد موریس رسیدند و او به کمک یک دوست مهربان، وارد خانه امن کتابها شد و ترجیح داد، همراه کتاب زندگیاش کنار سایر کتابها بماند و حرف دلشان را بشنود و داستان همه آنها را بخواند.
انــســان ها
به میزان "حقارتشان" "توهین" میکنند.
به میزان "فرهنگشان" "عشق میورزند".
و به میزان "کمبودهایشان" "آزارت میدهند".
هرچه "حقیرتر" باشند، بیشتر "توهین میکنند" تا حقارتشان را جبران کنند.
هر چه "فرهنگشان غنی تر باشد"، بیشتر به دیگران "عشق میدهند".
وهرچه "هویّتشان عمیق تر باشد"، "محترمانه تر رفتار میکنند".
به اندازه "درکشان" میفهمند،
و به اندازه "شعورشان" به "باورها و حرف هایشان عمل میکنند.
کتابچه فروتن آشپزی نوشته مینو امیرقاسمی است که انتشارات مرکز آن را در 104 صفحه منتشر کرده است.
خانم باشیم یا آقا، وقتی به سبب اوضاع تحصیلی یا شغلی از خانه دور میشوید، معمولاً آغاز تجربه آشپزیمان با راهنمایی مادران یا کسانی که برایمان جایگاه مادری دارند، آغاز میشود و چه تجربه شیرین و فراموشنشدنیای به دست میآوریم؛ معمولاً اولین غذاهایی که به این شکل پختنشان را میآموزیم تا سالهای بزرگسالی برایمان جذاب هستند و آنها را خیلی خوب درست میکنیم و بهگونهای استاد آموزش این غذاها به دیگران میشویم.
«کتابچه فروتن آشپزی» یک کتاب کاربردی است که در پاسخ یک مادر به سؤال دختر دانشجوی دور از خانهاش نوشته شده است؛ اما با کتابهای آشپزی معمولی تفاوت بسیاری دارد؛ درواقع مخاطب با خواندن این کتاب، اطلاعات بسیار ارزشمندی در خصوص ارتباط بنیادین تغذیه با فرهنگ به دست میآورد. نویسنده هوشمندانه به پیوندهای ذائقه سنتی و فرهنگ این سرزمین و دگرگونیهای ناخوانده اجتماعی آن (تهاجم فرهنگی) نیز مینگرد و علاوه بر آن از اشاره به سایر مشکلات فرهنگی، اجتماعی و حتّی سیاسی روز، خودداری نمیکند.
مینو امیرقاسمی آشپزی را مبتنی بر اصول چندگانهای میداند که اجازه نمیدهد، بیمبالات و اندیشه به امر مهم و حیاتی آشپزی بپردازیم. نویسنده نکتهسنج، علاوه بر آموزش کاربردی دانش ضروری آشپزی، تلاش دارد بینش خواننده را در انواع زمینههای معناساز و مرتبط با سنّت ارزشمند آشپزی ایرانی ارتقا بخشد و ضمن پذیرش برخی مؤلفههای فرایند ناگزیر مدرنیته، حرکت بر پایه سنّت را واجب میشمارد. پس از خواندن این کتاب، دیگر آشپزی، در نگاه هیچکس، یک کار پیش پاافتاده افراد بیکار نخواهد بود و در هر جایگاهی که باشیم مایلیم گاهی فروتنانه آشپزی کنیم و لذّت ببریم.
.: Weblog Themes By Pichak :.