عمو نوروز و پیرزن
پدیدآور: اسدالله شعبانی
ناشر: فاطمی
تعداد صفحات: 32
فرهنگ و سنتهای هر ملتی میراث و دارایی معنوی آن ملت است و آگاهی از این میراث گام نخست در جهت بهرهبرداری و ارتقای آن محسوب میشود. انسانها از دیرباز رابطهای عمیق با قصهها و افسانهها دارند. آنقدر که زیست بشر در هیچ زمانی بدون قصه و داستان نبوده است. برخی از قصهها را از این حیث که بر پایه باورها و رسوم کهن یک سرزمین شکل گرفته و نسل به نسل و سینه به سینه نقل میشود ادبیات شفاهی مینامند. قصه زیبای عمو نوروز و بهار نیز نمونه موفق و شاخصی از این دست به شمار میرود که در نشر فاطمی و در مجموعه «قصههایی از ادبیات شفاهی ایران» با نام «عمو نوروز و پیرزن» منتشر شده است. ایرانیان از دیرباز بر طبق باوری کهن عمو نوروز را پیامآور بهار و سال نو میدانند. این باور در مغربزمین نیز وجود دارد و شخصیت محبوب بابا نوئل را به گونهای عمومیتر و زندهتر در ذهن و خاطره مردم ساخته است. یکی از روشهای زنده ماندن این رسوم و باورها نقل داستانی و نمایش آنها برای کودکان است.
تصویرگری زیبا و خلاقانه این کتاب به خوبی فضای روستایی ایران را با رنگها و نوری چشمنواز به نمایش میگذارد. در این داستان پیرزنی را میبینیم که هر سال در انتظار آمدن عمو نوروز روزهای نزدیک به عید را به خانهتکانی و تکاپو میگذراند، سفره هفتسین میچیند، موهایش را حنایی میکند و چارقد گلدار تازهاش را به سر میاندازد. او منتظر است، منظر رسیدن بهار و آمدن عمو نوروز و هر لحظه از زندگیش در تلاش و حرکتی معنادار سپری میشود. داستان ضمن برخورداری از روایتی منسجم و گیرا به لحاظ تصویرگری یک اثر هنری نیز محسوب میشود که بهخوبی توانسته از پس ارتباطگیری با مخاطب و انتقال مفاهیم عمیق سنتی و فرهنگی به مخاطب برآید. روستا، خشت و گل، معماری و خانه ایرانی، لباس ایرانی، نوروز و رسوم باستانی، نور، رنگ، حیات، پویایی، ستایش طبیعت، مهربانی و صلح از مهمترین عناصر و نشانههای بهکار رفته در متن و تصویر این داستان زیبا به شمار میرود.
کلاس اخلاق: مجموعه گفتارهای اخلاقی از عالم ربانی حضرت آیتالله مجتهدیتهرانی(ره)
پدیدآور: احمد مجتهدیتهرانی
ناشر: کتابستان معرفت
تعداد صفحات: 360
اخلاق پس از اعتقادات دومین مبحث مهم در معارف اسلامی است که امروزه با بحث سبکزندگی و آرامش و زندگی موفق نیز ارتباط تنگاتنگی پیدا کرده است. در کتابِ کلاس اخلاق که گزیدهای است از فرمایشات عالم روشنضمیر و معلّم اخلاق، مدرّس دلسوز و مردمی مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی، مخاطب از آنچه که روحش را آزار میدهد و نمیتواند آن را به پرواز درآورد، رها میشود. وی دروس اخلاق را نزد مرحوم حضرت آیتالله العظمی امام خمینی(ره) و همچنین نزد عالم ربّانی و معلّم اخلاق حضرت حجّتالاسلام والمسلمین مرحوم حاج سیّدحسین فاطمی قمی بودند.
این کتاب با ارائه مطالب و موضوعات گوناگون و متنوع، با روشی صمیمی و قابل فهم برای عموم مخاطبان راه رهایی از خودیّت را گام به گام پیشمیبرد. موارد ذکر شده در این اثر ارزشمند، مسائل روزمره و دغدغه کسانی است که عزم بر خودسازی و تعالی روحی دارند. تنظیم هر مبحث در یک صفحه و قطع و اندازه سبک و مناسب کتاب، از ویژگیهای ممتاز کتاب است که کار مطالعه را تسهیل نموده. خواننده با گشت و گذار در فهرست به مباحث متنوعی نظیر تقوا چیست؟، ریشهای درست بشویم، مبارزه با نفس، بیدارکردن دل با تفکر، شکر در وقت نعمت، سحرها بیدار شو، کمک به فرزند در خوببودن، حقیقت سعادت و...، مواجه میشود و پاسخ سؤالات خود را مییابد.
مباحث کاربردی و خوشخوان کتاب، غفلتزداست و انسان را از زندگی روزمره جدا میسازد و با بیان شیوا و بهرهگیری از تمثیل و داستان و آیات و روایات و اشعار، عطر معنویت را در روح میپراکند.
کتابخوان ماه
طرح معرفی کتابهای فاخر در موضوعات متنوع در راستای
ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی
.: Weblog Themes By Pichak :.